arrow left long white to go backΠίσω


arrow long left white Πίσω
car image katakiscars

Φυσικό αέριο (TGI) by Seat. Ο οικολογικός τρόπος να πάτε πιο μακριά με λιγότερα.

  • Χρόνος Ανάγνωσης: < 1

Η Seat διαθέτει τρία μοντέλα με φυσικό αέριο, το Ibiza (1.0 90hp) , το Arona (1.0 90hp) και το Leon (1.5 130hp, με επιπλέον επιλογή DSG-7 κιβωτίου, όπως και έκδοση Tourer ). Όλα τα μοντέλα διαθέτουν επιπλέον δεξαμενή βενζίνης με αυτονομία 150 χλ περίπου. Η αυτονομία στο φυσικό αέριο στο Ibiza, Arona είναι 350-400 χλ, και στο Leon 400-450 χλ. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG είναι ένα καύσιμο που δεν νοθεύεται και έχει καλύτερη θερμιδική απόδοση σε σύγκριση με την βενζίνη και το πετρέλαιο.

Τα πιο σημαντικά οφέλη του καυσίμου είναι η εξαιρετική οικονομία ( περίπου 60% σε σχέση με την βενζίνη και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο) καθώς και οι μειωμένες εκπομπές Co2. Επίσης, μειώνει την ηχορύπανση κατά 50% σε σχέση με ένα κινητήρα diesel.

Αυτή την περίοδο ήδη οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δείχνουν έντονα την προτίμηση τους στα μοντέλα με φυσικό αέριο, καθώς αποτελούν το 70% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων είναι το Arona καθώς διατίθεται με 2000 € έκπτωση και καταναλώνει χλ 3-3,5 € στα 100 χιλ., προσφέροντας αφάνταστη οικονομία. Επιπλέον είναι το πρώτο SUV που κυκλοφόρησε με CNG και πλέον είναι ετοιμοπαράδοτο.

Το κόστος συντήρησης τους δεν διαφέρει από αυτό ενός συμβατικού κινητήρα. Τέλος το φυσικό αέριο είναι λιγότερο εύφλεκτο σε σχέση με την βενζίνη και το πετρέλαιο και η διάρκεια ζωής της δεξαμενής είναι είκοσι έτη.

Δείτε τα μοντέλα με φυσικό αέριο CNG εδώ



Δείτε επίσης