arrow left long white to go backΠίσω


arrow long left white Πίσω
car image katakiscars

‘Eναρξη των πωλήσεων του ηλεκτρικού CITIGOe iV στην Katakis Autogroup.

  • Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
  • Το CITIGOe iV είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της SKODA στα 124 χρόνια ιστορίας της

  • Το μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο πόλης εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 83 PS

  • Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 36,8 kWh διασφαλίζει μέση αυτονομία 265 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP και μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις μία ώρα

  • Άμεσα αναγνωρίσιμο από τη μάσκα SKODA στο χρώμα του αμαξώματος

Το CITIGOe iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό SKODA ευρείας παραγωγής και σηματοδοτεί την είσοδο της SKODA στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 125 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας. Το CITIGOe iV εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 83 PS με μέγιστη ροπή 212 Nm. Έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα ενώ ενδεικτική των δυνατοτήτων του είναι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα η οποία διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Το SKODA CITIGOe iV προσφέρει οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές ρύπων και άμεση απόδοση της μέγιστης ροπής του. Το χαμηλό κέντρο βάρους, που προκύπτει από την ενσωμάτωση της μπαταρίας στο δάπεδο του αυτοκινήτου, συμβάλλει επίσης στον εύκολο και ακριβή χειρισμό του CITIGOe iV.

Το CITIGOe iV λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δίχως να εκπέμπει ρύπους στο περιβάλλον. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 36,8 kWh, εκ των οποίων 32,3 kWh είναι ωφέλιμα, προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP, που σε συνδυασμό με τις compact διαστάσεις καθιστά το CITIGOe iV ιδανικό αυτοκίνητο για τις σύγχρονες πόλεις. Παρά το μικρό μήκος του αμαξώματος των 3.597 χιλιοστών και με πλάτος 1.645 χιλιοστά, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της SKODA προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες και 250 λίτρα για τις αποσκευές. Ο χώρος αποσκευών μπορεί πολύ εύκολα να εκτοξευθεί στα 923 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα.

Η μπαταρία έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μέτρα και ύψος μόλις 30 εκατοστά και αποτελείται από 168 κυψέλες. Όταν η μπαταρία αδειάσει μπορεί να φορτίσει στο 80% σε μόλις 1 ώρα με την χρήση ενός καλωδίου φόρτισης Mode 4 CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW (π.χ. σε δημόσιο σταθμό γρήγορης φόρτισης). Με το καλώδιο Mode 3, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε ένα wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 15 λεπτά. Όταν αυτές οι επιλογές φόρτισης δεν είναι διαθέσιμες, η μπαταρία του SKODA CITIGOe iV μπορεί να φορτίσει με το καλώδιο Mode 2, το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου με την χρήση συμβατικής οικιακής πρίζας 2,3 kW σε 12 ώρες και 43 λεπτά. Επιπλέον, το SKODA CITIGOe iV μπορεί να επαναφορτιστεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αποθηκεύοντας την ενέργεια που εκλύεται κατά την πέδηση απευθείας στη μπαταρία του. Το ποσό της ανάκτησης μπορεί να οριστεί από τον οδηγό σε πέντε επίπεδα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του SKODA CITIGOe iV έχει το κιβώτιο ταχυτήτων ενσωματωμένο στον κινητήρα και μεταφέρει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αυτό μειώνει τις μηχανικές απώλειες και προσφέρει υψηλότερο επίπεδο απόδοσης από ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ένας ηλεκτρομηχανικός ενισχυτής φρένων, ο οποίος επιτρέπει τη ρύθμιση της δύναμης πέδησης πιο γρήγορα και με ακρίβεια, βοηθά στην εξασφάλιση εξαιρετικών τιμών πέδησης.

Το SKODA CITIGOe iV προσφέρει στον οδηγό του την επιλογή τριών διαφορετικών τρόπων οδήγησης. Στην κανονική λειτουργία, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση στη μέγιστη ισχύ των 83PS και 212 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία ECO, τα ηλεκτρονικά περιορίζουν την ισχύ σε 68 PS και την ροπή σε 167 Nm, το αυτοκίνητο έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 14,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 120 χλμ./ώρα. Η απόδοση του κλιματισμού είναι επίσης ρυθμισμένη σε λειτουργία ECO. Το SKODA CITIGOe iV επιτυχγάνει την μέγιστη αυτονομία της μπαταρίας όταν οδηγείται σε λειτουργία ECO+, η οποία περιορίζει την απόδοση του κινητήρα σε ισχύ 55 PS και ροπή 133 Nm, παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα 95 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία ECO+ η μονάδα κλιματισμού είναι απενεργοποιημένη.

Εξοπλισμός και τιμές

Στην χώρα μας το SKODA CITIGOe iV διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού. Προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SKODA και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα CITIGO με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η εμπρός μάσκα είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας ‘SKODA’ καθώς και το λογότυπο CITIGOe.

Ενδεικτικά ο εξοπλισμός του νέου SKODA CITIGOe iV περιλαμβάνει:

  • Ζάντες αλουμινίου “Scorpius” 6J x 16″ με μαύρη βαφή

  • Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED εμπρός

  • Τριάκτινο δερμάτινο πολύ-λειτουργικό τιμόνι

  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας “LANE ASSIST”

  • Προβολείς ομίχλης

  • Ηλεκτρικά παράθυρα & κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό

  • Ηλεκτρονικός κλιματισμός CLIMATRONIC

  • Σκούρα πίσω τζάμια (SUNSET)

  • Βάση σύνδεσης κινητού με εφαρμογές

  • Ηχοσύστημα πολυμέσων “SWING” με 2 ηχεία

  • Καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου

 



Δείτε επίσης